Tip de redactie: info@dorpsraadhaelen.nl

logo_outline X 10v2

Nieuws

ECI Nooit te oud om ....

Nieuwe creatieve cursussen 60-plussers, nu naast Roermond ook in Leudal

Nooit Te Oud?! biedt betaalbare creatieve cursussen voor 60-plussers in gemeente Roermond en nu voor het eerst ook in gemeente Leudal. In de periode van 27 februari t/m 8 mei 2023 zullen steeds verschillende cursussen van start gaan, in de categorieën muziek, beeldende kunst en beweging!

Frans Maassen ontvangt Erepenning

Op woensdag 15 februari jl. werd de eerste Leudalse Erepenning uitgereikt aan de heer F.A.A.J (Frans) Maassen uit Haelen. Burgemeester Désirée Schmalschläger overhandigde hem de bijbehorende versierselen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.

Verdiensten
De heer Maassen was een veelzijdig wielrenner. In zijn 9 jaar als profwielrenner won hij in totaal 57 wedstrijden waaronder de Amstel Gold Race en rondes van Nederland, België en Luxemburg. Na zijn loopbaan werd de heer Maassen ploegleider van de juniorenploeg van de Rabobank. Sinds 2004 is hij actief als ploegleider bij de professionals van het huidige Team Jumbo Visma.

De heer Maassen mag in 2022 terug kijken op een ongekend geweldig seizoen. Juist en mede daarom vindt het gemeentebestuur het gepast de heer Maassen te eren in de vorm van de toekenning van de Erepenning van de gemeente Leudal.

Wielericoon
Burgemeester Désirée Schmalschläger: ‘Frans Maassen is op het gebied van de wielersport een voorbeeld en inspiratiebron voor jong en oud. We zijn er trots op dat we zo’n wielericoon in ons midden hebben en dat willen we door het toekennen van de eerste Erepenning van Leudal benadrukken.’

Waardering
Volgens de Verordening tot toekenning van een Erepenning van de gemeente Leudal vastgesteld. op 13 december 2022, kan de Erepenning worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt, als blijk van grote waardering en dankbaarheid.

Eenmalige Energietoeslag 2023

Vanwege de stijgende energieprijzen heeft het kabinet in 2022 een energietoeslag van in totaal € 1.300 aan huishoudens met een laag inkomen beschikbaar gesteld. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Vanaf 1 januari 2023 is het niet meer mogelijk om energietoeslag 2022 aan te vragen. 

© 2023 Amarillo Media