Verplaatsing centrumhalte bus: stem mee!

      Reacties uitgeschakeld voor Verplaatsing centrumhalte bus: stem mee!

Geachte bewoners van Haelen,

Busmaatschappij Arriva rijdt sinds een tweetal jaren met de bus door de provincie en de bus stopt ook eventjes in Haelen. De reisbaarheid vanuit Haelen is teruggebracht naar het minimale. De busverbinding rechtstreeks naar Roggel / Panningen is weg. De aansluiting voor studenten die ook met de trein gaan via Venlo of Roermond, laat te wensen over, waardoor veel studenten de fiets pakken vanuit Haelen naar Roermond en dan met de trein verder reizen. Het aantal opstapplaatsen is tot een minimum beperkt en de opstapplaatsen liggen voor veel mensen niet centraal. De verplaatsing van de bushalte aan de Aquariusstraat naar een andere locatie is de aanleiding voor de dorpsraad Haelen om eens kritisch te kijken naar het plan en ook te kijken of er alternatieven zijn en de bewoners te informeren en hun mening te vragen. vragen.

  • Nieuwe locatie bushalte.  (Vragenlijst: optie 1.)

De opstapplaats aan  de Aquariusstraat / tankstation ‘t Heukske wordt op verzoek van het college van Leudal verplaatst naar de bocht Op den Dries / Oude Napoleonsweg. Voor de veiligheid een goede optie. Voor de dorpsraad Haelen een uitgelezen kans om aan een alternatief te denken, waardoor de opstapbereikbaarheid voor een aanzienlijk deel van de busreizigers aantrekkelijker wordt. Om het alternatief kracht bij te zetten  hebben we de hulp van de bewoners en busreizigers van Haelen nodig. Want we kunnen alleen een vuist maken tegen de gemeente Leudal en Arriva als de Haelense bevolking ons plan steun

  • De alternatieve bushaltelocatie van de dorpsraad Haelen. (Vragenlijst: Optie 2.)

Het voorstel van de dorpsraad Haelen is om de busroute door Haelen te veranderen, zodat de bus via de Aquariusstraat; Roggelseweg en Grote Kampweg weer aansluit op de oude Napoleonsweg en verder gaat richting Horn, met daarbij een bushalte voor het gemeentehuis en een opstapplaats aan de Grote Kampweg.

  • Alternatief (Vragenlijst: Optie 3.)

Een tweede alternatief is dat de busroute vanaf Aquariusstraat over gaat in een nieuw aan te leggen weg over het perceel van de voormalige discotheek Geelen, daar een bushalte realiseren en dan via de Keverbergstraat richting Grote Kampweg,  met ook hier een bushalte en vervolgens via de oude Napoleonsweg richting Horn.

      !     Vragenlijst.

Dorpsraad Haelen heeft een korte vragenlijst opgesteld om de mening van de bewoners naar voren laten te komen. Op deze vragenlijst zijn een aantal voorstellen op een rijtje gezet, waaronder ook het voorstel van de gemeente Leudal en het voorstel van de dorpsraad Haelen, met daarbij het alternatieve voorstel. De dorpsraad Haelen kan alleen een vuist maken naar de gemeente, als de bewoners van Haelen er ook achter staan. Daarom nodigen wij u dan ook  uit om deze vragenlijst in te vullen. Vooral de mensen die met de bus reizen maar ook toekomstige busreizigers zijn gebaat met een goede busroute die Haelen verbindt met de rest van Limburg. Willen we een stem hebben bij het realiseren van een goede verbinding met centraal gelegen opstapplaatsen, dan moet er zo snel mogelijk actief gehandeld worden.

Ga naar de Vragenlijst

Namens de dorpsraad Haelen. 

info@dorpsraadhaelen.nl

www.dorpsraadhaelen.nl