Opening pluktuin “Pluk a Way” Haelen, woensdag 8 mei

      Reacties uitgeschakeld voor Opening pluktuin “Pluk a Way” Haelen, woensdag 8 mei

Op woensdagmorgen 8 mei om 10:30 uur is de officiële opening van de dorpsgaard of pluktuin aan de kruising Houtrustlaan – Heyerveld te Haelen. De pluktuin is op een paar details na, nagenoeg af.

Er zullen van te voren nog wat werkzaamheden plaatsvinden zoals het frezen van de grond, dit voor het inzaaien van de wilde bloemen, het wandelpad wordt klaargemaakt en er komt een houten omheining om de pluktuin.

Inmiddels heeft “ woodcarver “ Roel van Wijlick een prachtig beeld gecreëerd uit een boomstam. Menig wandelaar heeft deze mooie creatie al bewonderd. Natuurlijk hebben ze ook  de prachtige krokussen en tulpen aan de rand van de pluk-a-way kunnen bewonderen.

De pluktuin wordt op 8 mei geopend door wethouder Backus, samen met de leerlingen die in november de fruitbomen hebben gepoot, de medewerkers van de gemeente Haelen, de mensen van het IKL, de buurtbewoners en de initiatiefnemers. Verder is natuurlijk iedereen welkom om deze kleine plechtigheid mee te maken.

De gemeente is een samenwerking aangegaan met Care+. De mensen van Care+ gaan er voor zorgen dat de pluktuin in optimale conditie blijft, zodat het dorp nog lang kan genieten van dit initiatief.

Met dank aan alle mensen die meegeholpen hebben om deze dorpsgaard van de grond te krijgen, de medewerkers van de gemeente Leudal en het IKL, de werkgroep van de dorpsraad Haelen en de buurtbewoners.

Dorpsraad Haelen