Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing van prof. Jacques T.N. Kimman in het Bezoekerscentrum Leudal.

14 november 2017 @ 20:30 - 22:30

In het kader van de door de Studiegroep Leudal georganiseerde wissel-tentoonstelling met als titel “Duurzaamheid en Energietransitie, méér dan alleen ambitie !” in het Bezoekerscentrum Leudal te Haelen vindt er op dinsdag 14 november a.s. een gratis toegankelijke lezing door prof. Jacques T.N. Kimman.

De weg naar energieneutrale steden.

Onder deze titel schetst Jacques Kimman in zijn lezing, op basis van kennis uit internationale samenwerking met de koploper steden in de wereld, en analyses van nationale projecten, de roadmap om te komen tot energieneutrale steden en woonomgevingen.
Hierbij wordt aandacht besteed aan de technische oplossingen, maar ook de noodzakelijke integrale aanpak. Deze integraliteit bevat nieuwe economische modellen, die de voordelen voor de lokale economie verdisconteren en nieuwe aansturingsmechanismen die gericht zijn op het behalen van lange termijn doelstellingen.
De technische oplossingen zijn samen met studenten en het bedrijfsleven op systeemniveau uitgeprobeerd en gedemonstreerd in de “Wijk van Morgen”.
Deze kennis is daarna toegepast bij de renovatie van bestaande wijken, zoals Kerkrade-West, dat als voorbeeld heeft gestaan voor het nationale programma ‘de Energiesprong’.

De lezing is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor duurzame ontwikkelingen in de bouw. Dat geldt niet alleen voor diegenen die beroepsmatig betrokken zijn bij de bouw van woningen e.d. , maar ook voor de particulier die bouwplannen heeft en graag meer inzicht wil verwerven in de hedendaagse ontwikkelingen en mogelijkheden op dat gebied. 

Prof. Jacques T.N. Kimman (1956)

Jacques Kimman is doctor in de fysica aan de Universiteit van Amsterdam. Industrial R&D bij IBM (California) en  Océ. Programmanager zonne-energie bij een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.
Professor in Nieuwe Energie aan de Zuyd-Hogeschool in Heerlen.
Ondernemingsleider IEA, Implementatie van Energiestrategieën in Gemeenschappen.
Co-oprichter van het onderzoeksinstituut RiBuilT (Instituut voor de Bouwnijverheid van Morgen, inclusief overgangsbestuur en de implementatie van duurzame materialen en energie in de gebouwde omgeving).

Gratis toegankelijk, aanmelding gewenst.

De lezing begint om 19.30 uur in het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen.
Gelet op het beperkte aantal plaatsen is aanmelding vooraf gewenst.
Aanmelden kan via het mailadres van de Studiegroep Leudal studiegroep.leudal@hetnet.nl.

Openstelling tentoonstelling

De tentoonstelling Duurzaamheid en Energietransitie, meer dan alleen ambitie” is te zien vanaf 3 september tot en met 7 januari 2018 in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.
Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen.
Voor de juiste openingstijden zie www.bezoekerscentrumleudal.nl of www.studiegroepleudal.nl

De entree bedraagt € 2,-, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.

 

 

Gegevens

Datum:
14 november 2017
Tijd:
20:30 - 22:30
Site:
https://www.bezoekerscentrumleudal.nl/

Organisator

Studiegroep Leudal
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
Haelen, Limburg 6081 NP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0475 4970101
Bekijk de site van Locatie