Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In Leudal gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

19 november 2017 @ 14:30 - 16:30

Op zondagmiddag 19 november wordt om 13.30 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’ opnieuw vertoond.  Deze spraakmakende documentaire van National Geographic wordt gratis vertoond bij Bezoekerscentrum Leudal en volgt acteur Leonardo DiCaprio in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties.

DiCaprio reist over de wereld om de gevolgen van ons veranderend klimaat te aanschouwen. De gratis voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Leudal, die daarmee het belang van een tegengaan van de wereldwijde klimaatverandering onder de aandacht wil brengen.

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen. De film begint voor Limburgers dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: ‘het paradijs, de zondeval en de hel’ dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

‘Before the Flood’ is een film uit 2016, maar blijft actueel. De film van National Geographic wordt daarom nu op initiatief van gemeente Leudal in samenwerking met Studiegroep Leudal vertoond bij Bezoekerscentrum Leudal, als onderdeel van een activiteitenreeks rond de tentoonstelling “Duurzaamheid en Energietransitie, meer dan alleen ambitie.
Deze tentoonstelling is nog t/m 7 januari 2018 te bezoeken in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Voor de juiste openingstijden zie www.bezoekerscentrumleudal.nl of www.studiegroepleudal.nl .

De entree tentoonstelling bedraagt € 2,-, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.

Film gratis toegankelijk.

De filmvertoning is gratis toegankelijk, maar, gelet op het aantal beschikbare plaatsen, is aanmelding per email gewenst.
Aanmelden kan via studiegroep.leudal@hetnet.nl.
De film begint om 13.30. Vanaf 13.00 uur is de zaal geopend en wordt u een kop koffie of thee aangeboden door de gemeente Leudal.
Na de film kunt u napraten in Bezoekerscentrum Leudal en eventueel de tentoonstelling bezoeken.

 

Gegevens

Datum:
19 november 2017
Tijd:
14:30 - 16:30
Site:
https://www.bezoekerscentrumleudal.nl/

Organisatoren

Bezoekerscentrum Leudal
Studiegroep Leudal

Locatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
Haelen, Limburg 6081 NP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0475 4970101
Bekijk de site van Locatie