Een stapje verder met de pluktuin

      Reacties uitgeschakeld voor Een stapje verder met de pluktuin

Afgelopen donderdag (14 juni) is er een bijeenkomst geweest met als doel samen met de omwonenden en belangstellenden van de toekomstige plukwei te bekijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn op deze plaats. Frans Voncken van  IKL heeft een aantal voorbeelden laten zien, zoals de plukwei in verschillende steden en dorpen in Limburg is ingericht.

Huidige situatie: Er staan al een 8-tal bomen (kersen- ,  peren- en appelbomen). Een aantal hiervan moet verwijderd worden, omdat ze een ziekte hebben. Verder kan er ruimte gemaakt worden door het weghalen van een aantal eikenbomen. Dan kunnen er halfstamfruitbomen en/of struiken worden geplant. Ook komt er een wilde bloemenstrook met een insectenhotel en er kan gekozen worden voor een zitgelegenheid voor de wandelaar.

Hoe het er precies uit komt te zien kunt u meebepalen. Als PDF ziet u hieronder de plattegrond van het terrein, waar de plukwei gaat komen. U kunt deze printen, intekenen zoals  u de  plukwei graag zou zien en stuur deze tekening dan weer naar ons op info@dorpsraadhaelen.nl.

Plattegrond plukwei Haelen zonder ingetekende bomen

Plattegrond plukwei Haelen met ingetekende bomen