Telefooncirkel Haelen

Reacties uitgeschakeld voor Telefooncirkel Haelen

In navolging op het succes van de telefooncirkel in Baexem, willen we kijken of er in Haelen ook behoefte bestaat om een telefooncirkel op te starten.

De telefooncirkel is bedoeld als middel om sociaal isolement van alleenstaande senioren tegen te gaan en uit veiligheidsoverweging. Tevens kan men iets voor een ander betekenen.

Het principe van de telefooncirkel is heel eenvoudig, en kan de dag van de deelnemers een hele andere kleur geven.

Voor een telefooncirkel zijn 2 vrijwilligers en 5 deelnemers nodig.

De  vrijwilligers  starten beurtelings  de Cirkel om half tien iedere dag.

Daarna bellen de vijf deelnemende senioren elkaar volgens een vast patroon, en de vrijwilliger sluit tot slot weer de cirkel af.

Elk gesprek duurt twee tot drie minuten zodat de cirkel niet te lang uitloopt. Deelnemers kunnen afspreken elkaar buiten de cirkel te bellen wanneer het gesprek daartoe uitnodigt.

Wanneer iemand de telefoon niet beantwoordt, schakelt men een contactpersoon in om te controleren of er meer aan de hand is. Zij koppelen hun bevindingen ook weer terug.

Mocht je willen deelnemen aan de telefooncirkel, hetzij als deelnemer of als vrijwilliger, neem dan contact op met Simone Kantelberg Tel.: 06-38106633

Kijk ook eens in je omgeving of er wellicht senioren zijn die je kunt informeren over de telefooncirkel.

Hoe fijn zou het zijn als we in Haelen deze cirkel kunnen realiseren!