Corona hulp actie

Reacties uitgeschakeld voor Corona hulp actie

Als je door Haelen loopt, lijkt het stiller dan anders.

Mensen werken of blijven thuis.

En ofschoon ons hart nadrukkelijk uitgaat naar de slachtoffers, de hulpverleners en mensen die in deze dagen moeilijke besluiten moeten nemen, willen we ook aandacht voor het kleine leed of grote uitdagingen in ons eigen dorp.

Ondernemers die hun zaak draaiende moeten houden. Sportverenigingen die activiteiten moeten afzeggen. Ouderen die wellicht alleen in hun woning verblijven, verstoken van bezoek.

Het zijn zo van die dagen, waarop je het liefst met elkaar verbroedert, elkaar vasthoudt, elkaar een hart onder de riem steekt of minimaal het gesprek aangaat en relativeert.

De situatie, door de  getroffen maatregelen voor het Corona virus, zet ons sociale leven op slot.

Dramatisch?
Ja en nee. Relativeren en omdenken helpt.

Het is niet verkeerd de klok even stil te zetten en uit de tredmolen te stappen.

Wellicht dat we ons het Corona virus over 10 jaar herinneren als het bezinningsvirus.

Even consuminderen, even niet rennen, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan…………

In deze onzekere tijden, zijn er zeker ook dorpsbewoners die graag als vrijwilliger een bijdrage willen en kunnen leveren aan de medemens die hulp nodig heeft.

Wie werkt de komende week bijvoorbeeld thuis en wil op de kinderen passen van iemand die moet werken?
Wie wil een extra portie koken voor een hulpverlener die daar de tijd niet voor heeft?
Wie wil de boodschappen doen voor iemand die achter de voordeur zit te snotteren en liever thuis blijft?
Wie wil wie helpen bij het huiswerk om straks toch de schoolexamens goed te maken?
Wie wil er een belletje doen naar een eenzame dorpsbewoner?

Veel van deze vraag en aanbod zullen we zelf onderling kunnen oplossen.

Daar waar dit niet lukt, kan de dorpsraad wellicht een schakel zijn tussen vraag en aanbod.
Deel daarom dit bericht, reageer er op, denk creatief mee, geef aan wat je kunt doen of wat je nodig hebt. Kijk in je buurt of je een helpende hand kunt uitsteken!

Besteed extra aandacht aan je buren. Bezoek of bel de oudere buurman in je straat, laat de hond uit van je buurvrouw die moet werken. Kijk of je een beetje tijd kunt vrij maken voor de hulp aan een ander en durf vooral ook zelf hulpvragen aan anderen te stellen.

Samen maken we het verschil in Haelen!

En als dit virus hopelijk over enkele weken enigszins overwaait, laten we dan met zijn allen het nieuwe gezamenlijk gemeenschapsgevoel dat we in Haelen hebben opgebouwd koesteren en vasthouden.

Als we nu al iets van het virus kunnen leren is het dat we niet alleen zijn en we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Heeft u hulp nodig of kunt u hulp aanbieden: Laat het dan even weten via een bericht op info@dorpsraadhaelen.nl of via een pb op de facebookpagina

Samen staan we sterk!!