D-day for the Pluk-a-way

      Reacties uitgeschakeld voor D-day for the Pluk-a-way

A.s. donderdag 29 november start de volgende fase van Puk-a-way op het kruispunt Houtrustlaan – Heijerveld. Zoals al eerder vermeld krijgt deze plek een opschoonbeurt  waarbij de gemeente Leudal samen met het IKL het voortouw neemt. Een aantal zieke fruitbomen zijn verwijderd en de eiken aan de Houtrustlaan hebben een snoeibeurt gekregen. En november is bij uitstek de tijd om jonge bomen te planten.

De mensen van de gemeente en de mensen van het IKL worden bij het planten van deze bomen geholpen door de leerlingen van groep 6 van basisschool de Leerlingst.  Leerkracht Mike van Malssen gaat samen met zijn leerlingen op donderdagmiddag 29 november de klus klaren.  De jongens en meisjes van groep 6 gaan dan de nieuwe fruitbomen en fruitstruiken planten. De derde stap in de ontwikkeling van  een prachtig stukje natuur aan de Houtrustlaan. In het voorjaar van 2019 wordt er voor gezorgd dat de wilde planten gezaaid worden en wordt er een bijenhotel neergezet. Dit wordt een pracht van een plaatje voor de mens en voor de natuur.

Snoeicursus.

De datum van de eerste bijeenkomst van de snoeicursus is veranderd en vindt plaats op woensdag 12 december 2018, de andere datum blijft hetzelfde. De mensen die zich al hebben opgegeven krijgen daar extra informatie over. Voor deelname aan de snoeicursus stuur een e-mail aan info@dorpsraadhaelen.nl