Cursus bomen snoeien

      Reacties uitgeschakeld voor Cursus bomen snoeien

De werkgroep woon- en leefomgeving van het Dorpsoverleg Haelen organiseert  in samenwerking met het IKL (Instandhouding Kleine Landschappen) een cursus bomen snoeien.

De boomgaard nabij het kruispunt Houtrustlaan / Heierveld krijgt een geweldige opknapbeurt. In samenwerking met de gemeente Leudal  en het IKL krijgt de boomgaard een facelift en wordt het een natuurgebied waar het goed toeven is voor mens en dier (insecten). De eerste aanpassingen zijn al door de gemeente uitgevoerd. Het ontwerp heeft in de Via Leudal gestaan.

In het verlengde daarvan wil de werkgroep woon- en leefomgeving  in samenwerking met het IKL ook een cursus snoeien organiseren.  Bomen, planten en met name fruitbomen moeten regelmatig gesnoeid worden, want snoeien doet bloeien. Het snoeien van de bomen hangt natuurlijk af van het soort boom en de periode in het jaar. De winterperiode is bij uitstek een snoeiperiode maar hierover weten de mensen van het IKL alles te vertellen en daarom deze snoeicursus.

We hebben twee dagen uitgetrokken voor deze cursus. De theorieles is op donderdagavond  13 december 2018 en de praktijkles is op zaterdagmorgen 15 december 2018. Heeft u interesse, stuur een e-mail naar info@dorpsraadhaelen.nl .