Bijzondere 4 Mei Herdenking in Haelen

      Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere 4 Mei Herdenking in Haelen

Op 4 mei zal er een bijzondere herdenking plaatsvinden in Haelen. Op die dag worden de slachtoffers herdacht die in Buggenum, Nunhem en Haelen gevallen zijn tijdens de tweede wereldoorlog.

Op 5 mei zijn er in Haelen diverse activiteiten die samenhangen met de Freedom ride 2015. Aan die fietstocht nemen onder andere deel de Lotto Jumbo wieler- en schaatsploeg, bekende oud wielrenners zoals Joop Zoetemelk en een groot aantal bekende Nederlanders.

Een aantal deelnemers van de Freedom Ride 2017 heeft aangegeven ook deel te willen nemen aan de 4 mei herdenking in Haelen.

Bij basisschool de Leerlingst is een boom geplant die gekweekt is uit een kastanje van de boom die Anna Frank in haar boek heeft beschreven. Daarom vertrekt dit jaar de stille stoet om 19.30 uur vanaf basisschool de Leerlingst.

Alle activiteiten rond de Freedom ride 2017 zijn geconcentreerd rond kasteel Aldenghoor. Daarom zal de stille tocht dit jaar ook kasteel Aldenghoor gaan. Op de binnenplaats van het kasteel staan schilderijen gemaakt door kinderen van de basisscholen in Leudal. Tijdens de herdenking zal na het half stok hangen van de vlag door oud militairen en het taptoe signaal twee minuten in acht worden genomen. Het koor uit Buggenum en Haelen zullen daarna  samen enkele liederen ten gehore brengen met begeleiding van de heer van Loon op doedelzak. Pastoor Diederen en loco burgemeester Walraven zullen een overdenking uitspreken.

Door de gemeente Leudal, basisschool de Leerlingst en door wielrenners van de Lotto Jumbo ploeg zullen kransen worden gelegd tijdens de herdenking. Na afloop van de herdenking biedt de dorpsraad Haelen aan de deelnemers een kop koffie aan.

Graag nodigen we alle inwoners van de Buggenum. Nunhem en Haelen uit om aan de herdenking deel te nemen.