Pluktuin Pluk a Way

Reacties uitgeschakeld voor Pluktuin Pluk a Way

De werkgroep woon- en leefomgeving van de Dorpsraad Haelen wil het parkje met de fruitbomen gelegen op het kruispunt Houtrustlaan – Honeesingel een opknapbeurt geven. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Leudal en het IKL (instandhouding van kleine landschapselementen in Limburg).

Het park is in het verleden ingericht als fruitgaard met speelmogelijkheden voor de jeugd. Er zijn in dit kader destijds een aantal hoogstamfruitbomen aangeplant. Enkele minder vitale fruitbomen kunnen worden weggehaald en daarvoor in de plaats kunnen laag- en halfstamfruitbomen aangeplant worden. Verder kunnen er bloemenstroken in aangebracht worden. Het park krijgt daardoor bovendien een educatieve waarde voor de kinderen.

Alvorens wij de ideeën gaan uitvoeren, willen wij in eerste instantie graag met belangstellenden en aanwonenden in gesprek gaan.  Wij willen u daarom graag uitnodigen om met ons van gedachten te wisselen over dit idee op donderdag 14 juni 2018 om 19:30 uur in Trefcentrum Aldenghoor.

Bij de uitvoering van dit plan, wordt de Dorpsraad Haelen ondersteund door de Gemeente Leudal – als eigenaar – en de stichting IKL als begeleider / adviseur.